OPĆI UVJETI I ODREDBE ZA NARUDŽBE PREKO INTERNETSKE TRGOVINE

1. Djelokrug ovih općih uvjeta i odredbi, kontakt

1.1. Djelokrug ovih općih uvjeta i odredbi

Jedino sljedeći opći uvjeti i odredbe (u daljnjem tekstu OUiO) primjenjivati će se na poslovne transakcije između Only Pepe j.d.o.o.,Puškarićeva 46 ,10250 Lučko, Hrvatska (u daljnjem tekstu "Prodavatelj") i Kupca * u verziji koja je vrijedila u vrijeme narudžbe za poslovanje koja se provodi preko internetske trgovine https://www.onlypepe.com

Različiti ili alternativni uvjeti i odredbe od strane Kupca neće biti prihvaćeni, osim ako se Prodavatelj izričito ne suglasi s njima u pisanom obliku.

1.2. Kontakt:

Možete nam se obratiti na sljedeće način:

- e-poštom: info@onlypepe.com

2. Opći uvjeti korištenja internet trgovine

2.1. Internetska trgovina dostupna je samo osobama koje su navršile 18 godina.

2.2. Osobama koje još nisu navršile 18 godina potrebna je suglasnost svog zakonskog skrbnika da koriste internetsku trgovinu.

2.3. Kupac se smatra potrošačem pod uvjetom da se svrha naručivanja isporuka i usluga ne može primarno pripisati komercijalnim ili samostalnim profesionalnim djelatnostima te stranke. Trgovac je svako partnerstvo ili fizička ili pravna osoba koja obavlja poslove trgovačke ili samostalne djelatnosti prilikom sklapanja ugovora.

* Imajte na umu da izostavljamo imenovanje svih spolova kako bi se ovaj tekst lakše čitao. Naravno, ovi OUiO se primjenjuju i na naše klijentice.

2.4. Ako se registrirate kod nas, prenosite osobne podatke. Zahtijevamo vaš pristanak za obradu vaših podataka, inače, nažalost, ne možete koristiti internetsku trgovinu. Vrsta i način obrade vaših podataka objašnjeni su ovdje: Pravila o privatnosti.

2.5. Kako bismo osigurali ispravno evidentiranje vaših podataka, poslat ćemo Vam e-poštu nakon što se registrirate u internetskoj trgovini, koji će od vas zatražiti da provjerite i potvrdite svoje podatke.

2.6. Roba se prodaje samo u količinama prikladnim za osobnu uporabu.

2.7. Prodavčeva internetska trgovina čini samo prodajni katalog. Prikazivanjem proizvoda u internetskoj trgovini, Prodavatelj samo poziva Kupca da napravi ponudu o proizvodima koji su predstavljeni i sklapaju kupoprodajni ugovor (u daljnjem tekstu "Narudžbe").

2.8. Jezik ugovora biti će isključivo hrvatski.

3. Obrada vaših osobnih podataka

3.1. Vaš pristanak na obradu vaših osobnih podataka je dobrovoljan. Međutim, moramo naglasiti da ako se ne slažete s ovom obradom, nije moguće registrirati se i koristiti internetsku trgovinu. Sve ostale informacije o zaštiti podataka naći ćete u našim Pravilima privatnosti.

3.2. U nekim slučajevima u našoj internetskoj trgovini od vas će se tražiti vaš pristanak kako bismo vam mogli poslati oglase, npr. posebne ponude, sniženja itd. Ovaj pristanak je također dobrovoljan i može se povući u bilo koje vrijeme. Možete saznati više u našim Pravilima privatnosti.

4. Narudžbe

Narudžbe se plasiraju preko stranice : www.onlypepe.com

4.1. Proizvodi u internetskoj trgovini označeni su na način da dobivate informacije kao što su veličina, boja, cijena kao i materijali iz kojih su napravljeni.

4.2. Tijekom narudžbe birate svoj proizvod odabirom veličine, boje, količine i svih drugih značajki po potrebi.

5. Kako kupujem u internetskoj trgovini?

5.1. Odabrani proizvod smjestite iz asortimana proizvoda klikom na gumb "Dodaj u košaricu" u internet košarici za kupnju. To nije obvezujuće.

5.2. Sve stavke koje se nalaze u košarici mogu se vidjeti klikom na "Košaricu", vidljivu u gornjem dijelu internet stranice. Odavde možete brisati artikle.

5.3. Ako želite kupiti predmete iz košarice, kliknite na gumb "Naruči".

5.4. Nemorate se registrirati.

5.5. Odaberite željeni način isporuke i adresu  i navedite podatke o plaćanju.

5.6. Zatim možete naznačiti kako želite platiti. Na raspolaganju Vam je nekoliko metoda plaćana. 

5.7. Nakon odabira načina plaćanja određujete opciju dostave i adresu isporuke. Nakon odabira opcije, možete nastaviti s kupnjom ili možete prikazati sažetak vaše narudžbe.

5.8. Klikom na gumb "Kupi" predajete obvezujuću ponudu za kupnju robe u vašoj košarici.

5.9. Kao potrošač, imate pravo na odustanak, koji ostaje nepromijenjen navedenim postupkom.

5.10. Možete se suzdržati od slanja obvezujućeg naloga u bilo kojem trenutku tijekom postupka narudžbe, do plaćanja. Da biste to učinili, dovoljno je suzdržati se od daljnjih koraka i napustiti stranicu narudžbe. Da biste to učinili, možete kliknuti na gumb koji vam omogućuje povratak na prethodnu podstranicu ili bilo koju nasumičnu podstranicu ili na proizvod na https://www.onlypepe.com , Narudžba koja nije potvrđena neće vam biti poslana.

5.11. Nakon primitka narudžbe, Prodavatelj će vam poslati potvrdu narudžbe putem e-pošte koja ponavlja detalje vaše narudžbe. To još uvijek ne predstavlja zaključivanje kupoprodajnog ugovora. Zaključak prodaje zaključuje se tek nakon slanja potvrde o otpremi.

5.12. Prodavatelj vas može kontaktirati telefonom (ako ste naveli telefonski broj) ili e-poštom kako biste razjasnili sva pitanja koja su otvorena u vezi s narudžbom i isporukom. Telefonski brojevi i poruke e-poštom koriste se samo u svrhu obrade narudžbi i isporuka i ne smiju se koristiti u promotivne svrhe osim ako nemamo vaš izričiti pristanak na to.

5.13. Kao potrošač, možete povući svoju izjavu o namjeri zaključenja ugovora u skladu s politikom odustajanja koja je dostupna na web stranici www.onlypepe.com . Pravilnik odustajanja i primjer obrasca za odustajanje bit će vam ponovno poslani e-poštom s potvrdom narudžbe.

6. Cijene

6.1. Sve cijene navedene u internetskoj trgovini dane su u hrvatskim kunama, uključujući zakonski porez na dodanu vrijednost. Osim toga, postoje troškovi dostave, čiji iznos ovisi o odabiru opcija isporuke i plaćanja. Ovi troškovi se obračunavaju odvojeno. Prije slanja narudžbe ponovno će se prikazati cijena, uključujući sve primjenjive poreze na dodanu vrijednost i troškove dostave.

6.2. Cijena koja je istaknuta kraju narudžbe je konačna cijena. Prodavatelj i kupac su vezani za ovu cijenu. Nakon toga, cijena se više neće mijenjati, čak i ako Prodavatelj kasnije smanji ili podigne cijenu robe.

6.3 Osim toga, Prodavatelj zadržava pravo da u okviru postojećeg zakonodavstva prilagodi cijene u internetskoj trgovini, ponudi nove proizvode i ponudi ili okonča popuste.

7. Dostupnost robe

Roba koja se nudi u internetskoj trgovini uglavnom je dostupna. Međutim, u rijetkim iznimkama, npr. ako je određeni proizvod naručen od različitih kupaca, ne može se isključiti mogućnost da roba više nije dostupna. U tom slučaju biti ćete odmah obaviješteni da je roba nedostupna. Ugovor se ne sklapa ukoliko roba nije dostupna. Dostava se odvija dok traju zalihe.

8. Vrsta isporuke i vrijeme isporuke

8.1. Naručena roba isporučuje se samo unutar Hrvatske.

8.4. Rok isporuke je obično 4-7 radnih dana. Na otoke od 4 - 14 radnih dana.  Šaljemo narudžbe od ponedjeljka do petka; to znači da subote nisu uključene u izračun vremena isporuke. Rok isporuke počinje na dan potvrde o dostavi. Ako neki artikl više nije dostupan ili se ne može poslati iz drugih razloga javit ćemo vam.

9. Način plaćanja

Na raspolaganju su vam sljedeće metode plaćanja:  Placanje pouzecem ( gotovina )  , kartično plaćanje

10. Troškovi dostave

Mi samo šaljemo na adrese unutar Hrvatske.

Cijena slanja ovisi o odabranom načinu dostave i to je:

  • 35,00 KN (uključujući odgovarajući PDV) za dostavu standardnom kurirskom službom
  • + 7,00 KN plaćanje pouzećem

11. Pravilnik o povratu i zamjeni 

11.1. Povrat i zamjena 

Only Pepe će prihvatiti zamjene i povrate koji nisu nošeni ni prani 30 dana od datuma kupnje ( uz pripradajucu etiketu )  uz predočenje originalnog računa . Etiketa s cijenom mora biti pričvršćena na artikl. 

U slučaju proizvodne greške na proizvodu Only Pepe može uvažiti i prihvatiti zamjenu artikla ili izvršiti povrat novaca nakon 30 dana od datuma kupnje.

Povrat i zamjena se može izvršiti vlastitim slanjem na adresu koju ćemo Vam dostupiti nakon što nas kontaktirate na mail info@onlypepe.com navodeći broj svoje narudžbe, broj računa kao i razlog povrata te želite li povrat iznosa ili zamjenu.

Napominjemo kako Vi preuzimate troškove poštarine u slučaju slanja. Za povrat ste slobodni koristiti kurirsku službu koju želite. ( Hrvatska pošta, DPD, GLS , Tisak ...) 

Nakon primitka Vaše narudžbe, provjerit ćemo vraćene proizvode i potvrditi povrat iznosa ili u slučaju zamjene poslati novi paket za koji Vi  snosite troškove poštarine ( za prvu zamjenu ) Način plaćanja bit će jednak onome upotrebljenom prilikom kupnje i primit ćete povrat sveukupnog  iznosa ( umanjenog za vrijednost dostave ) u procijenjenom razdoblju od 7-14 dana. Način povrata novca može se razlikovati sa prvotnim upotrebljenim prilikom kupnje jedino ukoliko smo se izričito dogovorili s Vama o nečemu drugom.
 
Napomena: Only Pepe zadržava pravo na odbijanje povrata iznosa koji su zatraženi izvan roka ili za odjevne predmete koji nisu u istom stanju u kojem su bili isporučeni.

U slučaju nestašice zaliha koja sprječava zamjenu identičnim proizvodom, Korisnik može odlučiti želi li povrat novaca  (tj. Dobiti povrat izvršene uplate) ili dobrovoljno odabrati i zatražiti isporuku drugog modela.

Nakon što provjerimo je li narudžba u dobrom stanju, vratit ćemo cjelokupni iznos koji je Korisnik platio ili poslati novi predmet ako to zahtijeva Korisnik.


12. Jamstvo

12.1. Zahtjev za jamstvom za nedostatke u kupljenoj robi možete podnijeti u skladu sa zakonskim odredbama Zakona o zaštiti potrošača, Zakona o obveznim odnosima i drugim relevantnim propisima. Konkretno, možete zahtijevati rješenje (nova isporuka, povrat novca ili uklanjanje nedostataka). Imamo pravo, međutim, uputiti vas na novu isporuku ako bi uklanjanje nedostatka bilo povezano s neproporcionalnim troškovima ili naporom.Pravo na povrat robe je 14 dana . 

13. Postupci rješavanja sporova

Nismo niti spremni niti obvezni sudjelovati u postupcima rješavanja sporova pred arbitražnim vijećem potrošača.

14. Zadržavanje prava vlasništva

Prodavatelj zadržava pravo vlasništva nad robom sve dok se ne plati puna kupoprodajna cijena.

15. Autorsko pravo

Sadržaj ove internet stranice, uključujući fotografije, filmove i tekstove, zaštićen je zakonom o autorskim pravima i drugim pravima. Korištenje slika, filmova i tekstova dopušteno je samo za privatnu upotrebu, a svaka daljnja uporaba bez izričitog pisanog pristanka Prodavatelja nije dopuštena.

16. Mjerodavno pravo i mjesto nadležnosti

16.1. Hrvatski Zakoni i EU važeći propisi, primjenjivat će se na sve ugovore između Prodavatelja i Kupca. Ovaj se izbor prava primjenjuje samo u onoj mjeri u kojoj potrošač nije lišen neobveznog zakonodavstva o zaštiti potrošača u zemlji u kojoj potrošač ima uobičajeno boravište u vrijeme narudžbe.

16.2. Za poslovne transakcije s trgovcima, isključivo mjesto nadležnosti za sve sporove proizašle iz ugovornih odnosa između Prodavatelja i Kupca dogovoreno je da bude sjedište Prodavatelja.

17. Promjene ovim OUiO

Prodavatelj ima pravo jednostrano mijenjati ove OUiO-ove ako je to potrebno radi prilagodbe promjenama u pravnom ili tehničkom okviru. Kupce ćemo obavijestiti o prilagodbama tako što ćemo dostaviti sadržaj izmijenjenog propisa. Promjena će postati dio ugovora ako Kupac pismeno ne prigovori o promjeni u roku od šest tjedana nakon primitka obavijesti o promjeni koja je uključena u ugovorni odnos u odnosu na Prodavatelja.